Breaking News
Loading...
23 Temmuz 2008 Çarşamba

Ferhat İle Şirin Dizisi Kanal D

15:22

Türk halk edebiyatının ölümsüz aşk hikayelerinden “Ferhat ile Şirin” televizyon dizisi oluyor. Kanal D tarafından çekilecek ve ocak ayında yayınlanması planlanan projede, hikâyenin güncel mi yoksa dönem dizisi olarak mı ekrana yansıyacağı henüz açıklanmadı.

Şirin rolü için Özgü Namal’ın adı geçerken erkek oyuncu konusunda henüz karar verilmiş değil. Dizinin yönetmenin kim olacağı da önümüzdeki günlerde netleşecek. Senaryosu büyük oranda tamamlanan ve Kanal D iç yapım tarafından çekilmesi planlanan dizinin ‘Ferhat ile Şirin’ efsanesini bire bir ekrana taşıyıp taşımayacağı ise bilinmiyor.

Diziye ilham kaynağı olan efsane, Amasya’da geçiyor. Ferhat, Amasya Sultanı Mehmene Banu’nun kız kardeşi Şirin’e sevdalanır. Sultan, ipe un sermek için ‘Dağı delerek şehre su getir, kardeşimi sana vereyim’ der. Ferhat, aşkının büyüklüğünden cesaret alıp bu olmayacak işe girişir ve dağları delmeye başlar. Mehmene Banu, bakar ki kız kardeşi elden gidecek, Ferhat’a engel olması için bir cadı bulur. Cadı, bir tas helva getirip, “Şirin öldü, bak helvası. Boşuna uğraşma!” der. Bu haberle dünyası kararan Ferhat, dağı delmekte kullandığı kazmasını havaya fırlatır, kazma başına düşer ve ölür. Ferhat’ın acı akıbetini duyan Şirin de kendini kayalıklardan aşağıya atar. İki âşığı yan yana gömerler. Bu sırada sular da Amasya’ya ulaşmıştır.


Kaynak : http://ferhatilesirin.dizisifan.org/

0 yorum:

 
Toggle Footer